Pergola zonwering

Strak en stijlvol pergolascherm.
Optimaal op uw terras van het buitenleven genieten? Dankzij zijn ruime afmetingen biedt de Alcorola maar liefst 30 m2 schaduw zodat u op zonnige dagen heerlijk buiten kunt zitten.

 

De Alcorola is aan elke gevel te bevestigen. Dankzij de ondersteunende staanders is deze terraszonwering ook zeer geschikt voor huizen en andere locaties met zwakke muren. Het duurzame scherm is bijzonder functioneel bij felle zon. Het geeft niet alleen schaduw, maar beschermt ook tegen schadelijke UV-straling. Een regenbuitje? Ook dan is de Alcorola uitstekend te gebruiken. Om te voorkomen dat het water via de zijkanten van het doek afloopt, is de opening tussen het doek en de zijgeleiders desgewenst met regengoten af te sluiten. Deze goten voeren het water af via de voorkant van het scherm. Door een ruime keuze in doekkleuren en -dessins kunt u een bij uw smaak passende, sfeervolle buitenruimte creŽren. Gecombineerd met terrasverwarming zorgt de Alcorola ook in het voor- en najaar voor een behaaglijk terras.

 

Constructie
De Alcorola heeft een solide en stijlvol vormgegeven frame van gepoedercoat hoogwaardig recyclebaar aluminium. Alle bouten, moeren en assen van het scherm zijn van roestvast staal. Optioneel is een doekondersteuning in het midden die - bij grote overspanningen - het doek ondersteunt.

Afmetingen
De Alcorola is maximaal 600 cm breed bij een uitval van 500 cm. De hoogte is variabel. De ideale hellingshoek van het doek - voor het afvoeren van regenwater - is minimaal 17 graden.

Bediening
De Alcorola wordt elektrisch - desgewenst draadloos - bediend.

Doekspanset en regengoten
De onzichtbare veerconstructie in de voorlijst van het scherm zorgt ervoor dat het doek op spanning blijft. Voor het extra opspannen van het doek, zodat klapperen wordt tegengegaan, is er optioneel een doekspanset met bedieningsstang leverbaar. (Regen)water wordt desgewenst - via het doek - aan de voorkant afgevoerd. Samen met de doekspanset zorgen de regengoten voor de perfecte afwerking.

Zon-/windmeter
Het plaatsen van een zon-/windmeter maakt het scherm comfortabel in gebruik. Bij verschillende weersomstandigheden zorgt de meter ervoor dat het scherm automatisch uitgaat of wordt ingetrokken.

Vormgeving
De Alcorola is perfect afgewerkt en eenvoudig te bedienen. Het opgerolde doek wordt volledig tegen weersinvloeden beschermd. De meeste bouten en moeren zijn van buitenaf niet zichtbaar.

Kleuren
Het aluminium frame is standaard leverbaar in crème (RAL 9001), wit (RAL 9010) en antraciet structuurlak (RAL 7016). Andere RAL-kleuren zijn op aanvraag leverbaar. Ook het doek is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Daarmee is de zonwering geheel op uw wensen af te stemmen.

Doek
De Tibelly Collectie bestaat uit kwaliteitsdoek met een lange levensduur. Het doek wordt geweven uit door en door gekleurde polyacrylaatvezels wat kleurechtheid garandeert. Bovendien wordt het doek geïmpregneerd waardoor het optimaal water- en vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk is. Het doek houdt tenminste 90% van de schadelijke UV-straling, 70% van de zonnewarmte en 72% van de zichtbare straling tegen.

 

Klik hier om de volledige folder te bekijken (PDF)